Belangrijke rapporten om het jaar mee af te sluiten

  • 0 Replies
  • 1841 Views
*

Support

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • 164
Belangrijke rapporten om het jaar mee af te sluiten
« on: November 16, 2016, 05:59:21 PM »
Belangrijke rapporten om het jaar mee af te sluiten
(en het nieuwe jaar goed mee te beginnen)1) Jaaropgaven > Aangifte controle

Payroll4 heeft de unieke optie om aanpassingen te kunnen maken in de oude tijdvakken. Hoewel dit goed is beveiligd en ten zeerste wordt afgeraden kunnen er situaties voordoen waarin het wenselijk is veranderingen aan te brengen in een afgesloten tijdvak. Dat kan consequenties hebben voor de af te dragen loonbelasting en premies. De belastingdienst controleert altijd of de 12 betalingen aansluiten bij de verzamelloonstaat.

Controleer met dit rapport voordat je de aangifte van december indient of de bedragen van de 12 aangiften aansluiten bij de gegevens in het systeem. Zo nodig kan je nog correcties aanbrengen.


2) Jaaropgaven > Personeelsopgave

Met de Personeelsopgave controleert de arbeidsdienst of de werkgever zich aan de minimum lonen houdt. Het rapport geeft de actuele lonen weer en lonen kunnen veranderen. Dat gebeurt vaak aan het begin van het nieuwe jaar.

Print de Personeelsopgave voordat je de lonen aanpast voor het nieuwe jaar.


3) Jaaropgaven > Elektronische verzamelloonstaat

De belastingdienst wenst dat je de Verzamelloonstaat digitaal aanlevert. Dat kan Online zijn, of via een CDrom. Met dit rapport cre?er het benodigde bestand.

Stuur geen backup of een PDF, maar gebruik dit rapport voor de digitale aangifte.


4) Werknemersinformatie > Loonverklaring

De berekening van de loonbelasting en premies is niet alleen afhankelijk van het loon, maar ook van de situatie van de werknemer. Is de werknemer gehuwd? Heeft hij kinderen? Heeft hij recht op ouderentoeslag? Het is de plicht van de werknemer om deze informatie correct door te geven aan de werkgever.

Laat de werknemer aan het begin van het jaar dit rapport goed controleren en zo nodig aanpassen.-
« Last Edit: November 18, 2016, 05:36:54 AM by Support »